sekmadienis, gruodžio 27

žemė

Interjero dekoravimo tendencijos 2010 metams

Žemė – natūralių spalvų gama ir šmaikštus modernus interjeras, prabangi Baroko ir Rytų kultūrų interpretacija. Čia nemažai dėmesio susilaukia įmantrūs baroko raštai. Svarbiausia – nebijoti eksperimentų ir drąsiai miksuoti barokinius elementus su moderniais „high-tech“ komponentais. Tai tarsi savotiškas Pop Art‘as, tačiau šiemet ši banga užplūs namus romantiškesne forma. Tokia rytietiška romantika “suminkštinama” daugeliu dekoro detalių, pavyzdžiui, šilkinėmis pagalvėlėmis, puoštomis kutais bei siuviniais.
Tokiame interjere matysite nemažai skiautinių ar skaitmeninės spaudos, natūralių ir organiškų audinių, kai kur neišdirbtų, specialiai grubaus – rustikos stiliaus paviršių, derinamų su įvairiais priedais, tokiais kaip džiutas, raišteliai, kutai.


“Sausumo” ir “išdžiūvimo” pojūtis - įskilimai, dvigubinimai, sudraskymai ir suglamžymai, pynimai ir klostavimai, nudeginimai, vis dar dominuojantis sendinimas ir oksidacija, ypač bronzinio metalo apdailoje. Labai populiarės ažūriniai pjaustymai.
„Žemės“ stiliaus interjero motyvai: mineralų, brangiųjų akmenų faktūros,  egzotiniai gyvūnų ir augalų raštai, Rytų Azijos etniniai ženklai, taturuotės ant sienų ir jų simbolika. Taip pat populiaru bus marginti gėlėmis ne tik tekstilę, bet ir medinius baldus.